اطلب الاكله اللى نفسك فيها وأحنا علينا نجيبهالك
+2
maky
nona
6 مشترك
تنبيه هااااااااااااااااااااااااااااااام
nona
عدد الرسائل : 43
العمر : 43
العمل/الترفيه : مدرسة رياض أطفال
رتب :
المهنه :
هوايات :
تاريخ التسجيل : 01/06/2008
مزاجى
مزاجى:
- مساهمة رقم 1
تنبيه هااااااااااااااااااااااااااااااام
فقط لكل اعضاء المنتدى
اطلب الاكله اللى نفسك فيها وأحنا علينا نجيبهالك
اطلب الاكله اللى نفسك فيها وأحنا علينا نجيبهالك
maky
عدد الرسائل : 128
العمر : 35
تاريخ التسجيل : 21/03/2008
- مساهمة رقم 2
رد: تنبيه هااااااااااااااااااااااااااااااام
امممممممممممممممم
الكابسه السعوديه
nona
عدد الرسائل : 43
العمر : 43
العمل/الترفيه : مدرسة رياض أطفال
رتب :
المهنه :
هوايات :
تاريخ التسجيل : 01/06/2008
مزاجى
مزاجى:
- مساهمة رقم 3
رد: تنبيه هااااااااااااااااااااااااااااااام
وهي من أشهر الأكلات السعودية الكبسه، وهي عبارة عن الأرز المطبوخ مع اللحم أو الدجاج في إناء واحد، مع إضافة المطيبات الخاصة بها. وتعتبر هذه الأكلة هي الأشهر على مستوى المملكة، وتنتشر في جميع أنحاء المملكة
ودى طريقتها بالمصرى يارب تعجبك
المقادير :
5 / أكواب أرز عادى
4 / جزرات مبشورين
حبهان
قرفة خشب أو قرفة مطحونة
زبيب
قرنفل
ملح ، فلفل ، كركم .
شوربة دجاج ، ماء ، بصلة.
الطريقة :
تفرى البصلة وتحمر فى الإناء بكمية زيت مناسبة ، ثم يوضع عليها الجزر المبشور والحبهان والقرنفل والقرفة والزبيب والملح والفلفل والكركم وتقلب جيداً ، ثم تضاف إليها الشوربة وتترك لتغلى..
يوضع الأرز المغسول ليزود بالماء حتى يغطى ويقلب جيداً ، وبعدما يشرب ماؤه تخفض الحرارة حتى يستوي ...... ثم يقدم مع الدجاج المشوى أو المتبل
وبالهنا والشفا....
ودى طريقتها بالمصرى يارب تعجبك
المقادير :
5 / أكواب أرز عادى
4 / جزرات مبشورين
حبهان
قرفة خشب أو قرفة مطحونة
زبيب
قرنفل
ملح ، فلفل ، كركم .
شوربة دجاج ، ماء ، بصلة.
الطريقة :
تفرى البصلة وتحمر فى الإناء بكمية زيت مناسبة ، ثم يوضع عليها الجزر المبشور والحبهان والقرنفل والقرفة والزبيب والملح والفلفل والكركم وتقلب جيداً ، ثم تضاف إليها الشوربة وتترك لتغلى..
يوضع الأرز المغسول ليزود بالماء حتى يغطى ويقلب جيداً ، وبعدما يشرب ماؤه تخفض الحرارة حتى يستوي ...... ثم يقدم مع الدجاج المشوى أو المتبل
وبالهنا والشفا....
**ليه جرحى**
عدد الرسائل : 555
العمر : 33
العمل/الترفيه : طالبه
رتب :
وثـــام :
تاريخ التسجيل : 10/05/2008
مزاجى
مزاجى:
- مساهمة رقم 4
رد: تنبيه هااااااااااااااااااااااااااااااام
عاوزة يا قمر طريقه عمل البيتزا وبالصور ممكن
nona
عدد الرسائل : 43
العمر : 43
العمل/الترفيه : مدرسة رياض أطفال
رتب :
المهنه :
هوايات :
تاريخ التسجيل : 01/06/2008
مزاجى
مزاجى:
- مساهمة رقم 5
رد: تنبيه هااااااااااااااااااااااااااااااام
ممكن اوى علشان خاطر عيونك
المكونات:
عجينة البتزا الجاهزة
مشروم
قطعة من الجبن الشيدر
فلفل أصفر أو أى لون
زيتون أسود مخلى
صوص البيتزا
الطريقة:
قطع المشروم
نقطع الفلفل
و نأخذ كمية من الزيتون المخلى
نبشر الجبن الشيدر
نوزع الصوص على سطح العجين
نرش الجبن فوقه
نوزع قطع المشروم
نوزع قطع الزيتون و الفلفل
تدخل الفرن لمدة ربع ساعة... و النتيجة
وبالهنا والشفا
اه ممكن تستغنى عن المشروم لو حبيتى
**ليه جرحى**
عدد الرسائل : 555
العمر : 33
العمل/الترفيه : طالبه
رتب :
وثـــام :
تاريخ التسجيل : 10/05/2008
مزاجى
مزاجى:
- مساهمة رقم 6
رد: تنبيه هااااااااااااااااااااااااااااااام
ميرسى يا عسولتى
بس انتى جبتى صورتى فى الاخر وانا باكل ليه بقى هههههههههه
بس انتى جبتى صورتى فى الاخر وانا باكل ليه بقى هههههههههه
nona
عدد الرسائل : 43
العمر : 43
العمل/الترفيه : مدرسة رياض أطفال
رتب :
المهنه :
هوايات :
تاريخ التسجيل : 01/06/2008
مزاجى
مزاجى:
- مساهمة رقم 7
رد: تنبيه هااااااااااااااااااااااااااااااام
لا اكيد انتى احلى من كده بكتييييييييييييير
وبعدين دى مش بتاكل دى بتتخانق هههههههههههه
مفيش حب في الزمان دة
عدد الرسائل : 305
العمر : 40
رتب :
وثـــام :
تاريخ التسجيل : 14/04/2008
مزاجى
مزاجى:
- مساهمة رقم 8
رد: تنبيه هااااااااااااااااااااااااااااااام
**ليه جرحى**
عدد الرسائل : 555
العمر : 33
العمل/الترفيه : طالبه
رتب :
وثـــام :
تاريخ التسجيل : 10/05/2008
مزاجى
مزاجى:
- مساهمة رقم 9
رد: تنبيه هااااااااااااااااااااااااااااااام
هههههههههههههههههههه اصلى بحب البيتزا اوى فبحسب يعنى صورتينى قولت ان السياحه كده اضربت
nona
عدد الرسائل : 43
العمر : 43
العمل/الترفيه : مدرسة رياض أطفال
رتب :
المهنه :
هوايات :
تاريخ التسجيل : 01/06/2008
مزاجى
مزاجى:
- مساهمة رقم 10
رد: تنبيه هااااااااااااااااااااااااااااااام
ولا يهمك يا قمر بالهنا والشفا
وانت يا روح قلبى مش عاوز حاجه ولا انت داخل تشجع وبس
ههههههههههههههههه
وانت يا روح قلبى مش عاوز حاجه ولا انت داخل تشجع وبس
ههههههههههههههههه
**ليه جرحى**
عدد الرسائل : 555
العمر : 33
العمل/الترفيه : طالبه
رتب :
وثـــام :
تاريخ التسجيل : 10/05/2008
مزاجى
مزاجى:
- مساهمة رقم 11
رد: تنبيه هااااااااااااااااااااااااااااااام
هههههههههه روح قلبى دخل علشان يشوف صورتى وانا باكل يا بنتى
nona
عدد الرسائل : 43
العمر : 43
العمل/الترفيه : مدرسة رياض أطفال
رتب :
المهنه :
هوايات :
تاريخ التسجيل : 01/06/2008
مزاجى
مزاجى:
- مساهمة رقم 12
رد: تنبيه هااااااااااااااااااااااااااااااام
ههههههههههههههه قمر مش كده يا روح قلبى
**ليه جرحى**
عدد الرسائل : 555
العمر : 33
العمل/الترفيه : طالبه
رتب :
وثـــام :
تاريخ التسجيل : 10/05/2008
مزاجى
مزاجى:
- مساهمة رقم 13
رد: تنبيه هااااااااااااااااااااااااااااااام
ههههههههههههه اه طبعا يا بنتى قمر قمر هو حد يقدر ينكر انى قمر وانا باكل البيتزا العجيبه دى
مفيش حب في الزمان دة
عدد الرسائل : 305
العمر : 40
رتب :
وثـــام :
تاريخ التسجيل : 14/04/2008
مزاجى
مزاجى:
- مساهمة رقم 14
رد: تنبيه هااااااااااااااااااااااااااااااام
nona
عدد الرسائل : 43
العمر : 43
العمل/الترفيه : مدرسة رياض أطفال
رتب :
المهنه :
هوايات :
تاريخ التسجيل : 01/06/2008
مزاجى
مزاجى:
- مساهمة رقم 15
رد: تنبيه هااااااااااااااااااااااااااااااام
اوكى يا روح قلبىخلينا نشوف الرد بعد المكرونه هيبقى ازاى
المقادير
نصف كيلو لحم مفروم
بصلة كبيرة مقطعه مكعبات
3 فصوص ثوم
2 حبة طماطم متوسطة
1 حبة فلفل أخضر رومي متوسطة
1 حبة فلفل أخضر
3 ملاعق طعام صلصة
بهارات المفرومة (كمون-ملح-فلفل أسود-كزبرة ناشفة-ملح أجينو موتو-هيل مطحون)
كيس مكرونة سباغيتي
ملعقتين طبخ زيت لسلق المكرونة+ماء+ملح وفلفل أسود
الباشميل
ثلاثة كاسات كبيرة حليب
ثلاثة أرباع كاسة الجبنة الكبيرة زيت
كاسة كبيرة دقيق+ 3 ملاعق طبخ مليانة دقيق
واحد مكعب ماجي-ملح-فلفل أسود
بيضة لدهن الوجه
الطريقه
أولا لعمل المفرومة
نضعها في طاوة كبيرة مع البصل والثوم..ونتركها لمدة 10 دقائق على نار هادية..ثم نقلبها جيدا ونتركها الن أن يختفي لون المفرومة الأحمر وتبدأ في النضج..ثم نضيف الطماطم والفلفل الرومي والفلفل الأخضر والصلصة والبهارات كالتالي:
[/size]انتبهو: الصورة تتحرك
ثانيا لتحضير المكرونة
نضع ماء في قدر لحد الغليان..ثم نضيف الزيت والملح والفلفل ثم المكرونة (نكسرها من النصف)..وعندما تنضج بعد 10 دقائق (يفضل تحريكها بالشوكة بين فترة وأخرى حتى لا تلتصق)..نصفيها ونغسلها بماء بارد لإزالة النشا الزائد كالتالي
ثالثا لتحضير الباشميل
نسخن الحليب في قدر..وأثناء ذلك..نحضر قدر أكبر ونحمي فيه الزيت..وعندما يحمى..نضيف الدقيق مع التقليب مباشرة وعلى نار هادئة لمدة دقيقتين..ثم نقفل النار..ونضيف الحليب الساخن بالتدريج..أولا يضاف كمية حليب بسيطة ثم نحرك باستمرار وبسرعة وعندما يمتزج الدقيق مع الحليب نضيف كمية جديدة من الحليب وهكذا حتى نحصل على قوام كريمي للباشميل كما هو موضح في الصورة القادمة..ثم نعيده على نار هادئة ونحرك باستمرار لمدة دقيقة ثم نضيف الماجي والملح والفلفل الأسود ونقلب لمدة دقيقتين ونرفعه من على النار كالتالي
رابعا لتحضير الصينية
ندهن صينية بيضاوية بالزيت ثم نفرش طبقة من الباشميل وفوقها نصف مقدار المكرونة ثم جميع خلطة المفرومة ثم النصف المتبقي من المكرونة..ثم الباشميل مع مساواة السطح ودهنه بالبيضة المخلوطة بقليل من الفلفل الأسود..ثم ندخلها فرن ساخن بدرجة 190 من أعلى ومن أسفل وإذا كان الفرن مروحة بدرجة 150 حتى يحمر الوجه...تترك حوالي ربع ساعه قبل التقديم حتى تهدأ
المقادير
نصف كيلو لحم مفروم
بصلة كبيرة مقطعه مكعبات
3 فصوص ثوم
2 حبة طماطم متوسطة
1 حبة فلفل أخضر رومي متوسطة
1 حبة فلفل أخضر
3 ملاعق طعام صلصة
بهارات المفرومة (كمون-ملح-فلفل أسود-كزبرة ناشفة-ملح أجينو موتو-هيل مطحون)
كيس مكرونة سباغيتي
ملعقتين طبخ زيت لسلق المكرونة+ماء+ملح وفلفل أسود
الباشميل
ثلاثة كاسات كبيرة حليب
ثلاثة أرباع كاسة الجبنة الكبيرة زيت
كاسة كبيرة دقيق+ 3 ملاعق طبخ مليانة دقيق
واحد مكعب ماجي-ملح-فلفل أسود
بيضة لدهن الوجه
الطريقه
أولا لعمل المفرومة
نضعها في طاوة كبيرة مع البصل والثوم..ونتركها لمدة 10 دقائق على نار هادية..ثم نقلبها جيدا ونتركها الن أن يختفي لون المفرومة الأحمر وتبدأ في النضج..ثم نضيف الطماطم والفلفل الرومي والفلفل الأخضر والصلصة والبهارات كالتالي:
[/size]انتبهو: الصورة تتحرك
ثانيا لتحضير المكرونة
نضع ماء في قدر لحد الغليان..ثم نضيف الزيت والملح والفلفل ثم المكرونة (نكسرها من النصف)..وعندما تنضج بعد 10 دقائق (يفضل تحريكها بالشوكة بين فترة وأخرى حتى لا تلتصق)..نصفيها ونغسلها بماء بارد لإزالة النشا الزائد كالتالي
ثالثا لتحضير الباشميل
نسخن الحليب في قدر..وأثناء ذلك..نحضر قدر أكبر ونحمي فيه الزيت..وعندما يحمى..نضيف الدقيق مع التقليب مباشرة وعلى نار هادئة لمدة دقيقتين..ثم نقفل النار..ونضيف الحليب الساخن بالتدريج..أولا يضاف كمية حليب بسيطة ثم نحرك باستمرار وبسرعة وعندما يمتزج الدقيق مع الحليب نضيف كمية جديدة من الحليب وهكذا حتى نحصل على قوام كريمي للباشميل كما هو موضح في الصورة القادمة..ثم نعيده على نار هادئة ونحرك باستمرار لمدة دقيقة ثم نضيف الماجي والملح والفلفل الأسود ونقلب لمدة دقيقتين ونرفعه من على النار كالتالي
رابعا لتحضير الصينية
ندهن صينية بيضاوية بالزيت ثم نفرش طبقة من الباشميل وفوقها نصف مقدار المكرونة ثم جميع خلطة المفرومة ثم النصف المتبقي من المكرونة..ثم الباشميل مع مساواة السطح ودهنه بالبيضة المخلوطة بقليل من الفلفل الأسود..ثم ندخلها فرن ساخن بدرجة 190 من أعلى ومن أسفل وإذا كان الفرن مروحة بدرجة 150 حتى يحمر الوجه...تترك حوالي ربع ساعه قبل التقديم حتى تهدأ
midoonline1984
عدد الرسائل : 454
العمر : 40
رتب :
تاريخ التسجيل : 16/05/2008
مزاجى
مزاجى:
- مساهمة رقم 16
رد: تنبيه هااااااااااااااااااااااااااااااام
ممكن اعرف منك يا نونا بما انك ست بيت بريمو بجد مش مبالغة كنت عاوز اعرف طريقة عمل الكريب
avril lavigne
عدد الرسائل : 1149
العمر : 34
الدولة :
المهنه :
هوايات :
تاريخ التسجيل : 02/03/2008
مزاجى
مزاجى:
- مساهمة رقم 17
رد: تنبيه هااااااااااااااااااااااااااااااام
عاوزة اعرف طريقه عمل البكاتا